Strategier och system har funnits lika länge som casinospel. De uppfinns av folk som vill betvinga slumpen precis som systemspel på stryktipset, de vill gardera sig i viss mån. Ett av de mest kända är Martingales men även Paroli är en ofta använd metod för blackjack, baccarat, craps, roulette och andra bordsspel. Just Paroli står som grund för 1236 bettingsystem som bäst kan beskrivas under roulettens premisser eftersom vi där har de satsningar som ger 1 mot 1, vilket många använder för att bygga upp en större spelkassa. Det hänger ihop med spelarens budget, spela ihop fler marker med vinster så ökar kassans omfång.

Vinnarsidan

1326 systemet bygger mot både vinster i rad och förluster i följd. Paroli förordar hur man ska betta när satsningen slår in eller inte. En vanlig insats är på roulettens 18-nummers rutor som är de som ger lika mycket i vinst som satsat. Spelrunda 1: Om du lägger en andel, låt oss säga 100 marker på svart, och vinner låter du den plus vinsten ligga kvar (200) samt lägger till en andel i spelrunda 2 (100), summa 300. Detta förstås att du har tur och den fortsätter. Du vinner igen och nu finns marker för 600 på bordet. Nu tar du bort 400 och låter endast 200 ligga kvar.

Förlorarsidan

Skulle spelomgång 3 bli förlust så har du ändå ökat din spelkassa med 400. Nu återgår du till din grund med en andel och satsar 100, fortfarande på svart. Blir det förlust så satsar du istället 200, två andelar. Det värsta som kan inträffa är förlust i spelrunda 2, men då har du förlorat 200 eller två andelar. Innan spelet startar måste du bestämma din maximala budget och sluta när den är slut. Men med 1326 bettingsystem är chansen stor att du kan hänga kvar länge. Det gäller bara att hålla planeringen, det kan vara svart, rött eller andra med samma odds.